ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Η «Αθλητική Ακαδημία Ρόδου» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σταυριανάκη Γιώργου, εκπαιδευτικού του Κολλεγιου Ροδου, την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Αφορμή για τη δημιουργία της Ακαδημίας ήταν η παραίνεση του 10χρονου σήμερα Βασίλη Σταυριανάκη, μεσαίου υιού του Σταυριανάκη Γιώργου, που  προέτρεψε τον πατέρα του, ο οποίος αγωνιζόταν στο εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του ΔΟΠΑΡ με την ομάδα «Κολλέγιο Ρόδου», να φτιάξει το «μικρό Κολλέγιο».

Αυτή, λοιπόν, η προτροπή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του αθλητικού σωματείου «Αθλητική Ακαδημία Ρόδου», ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Κολλεγιου Ροδου! Ο λόγος που προτιμήθηκε αυτός ο τίτλος είναι να δοθεί το κίνητρο σε παιδιά εντός και εκτός Κολλεγιου να ενσωματωθούν στις δομές της ομαδας αυτής!

Η «Αθλητικη Ακαδημία Ροδου»έχει ως έδρα τις εγκαταστάσεις του Κολλεγιου Ροδου στο δέκατο χιλιόμετρο της λεωφόρου Ροδου-Λίνδου,είναι σωματειο που ανήκει στο Κολλεγιο Ροδου και σημερα δραστηριοποιείται σε τρία αθλήματα: στο ποδοσφαιρο, όπου αριθμεί 45 παιδιά στις αγωνιστικες κατηγορίες Κ6-Κ8-Κ10, στο μπασκετ με 50 αθλητές στις κατηγορίες Pro Mini-Super Mini-Mini-Παιδες και στο στιβο με 45 παιδιά στις ηλικιες 5-12 χρονων!

Επίσης, τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Αθλητικη Ακαδημία Ροδου πρωτοτύπησε με τη δημιουργία τμήματος ψυχοκινητικης ανάπτυξης για παιδιά που φοιτούν στο Βρεφονηπιακό σταθμό του σχολείου μας (ηλικιες 3-4 χρονων) που έρχονται σε πρώτη επαφή με αθλητικές δραστηριότητες και το τμήμα αυτό αριθμεί 20 παιδιά.

Πρόεδρος της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα είναι ο Σταυριανακης Γιωργος, γεννηθείς στις 28 Νοεμβρίου 1978, εκπαιδευτικός στο Κολλεγιο Ροδου από το 2011 ως φιλόλογος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση,ο οποιος είναι πατέρας τριών παιδιών που φοιτούν στο Κολλεγιο Ρόδου και παράλληλα αγωνίζονται στην Αθλητική Ακαδημία Ρόδου στα τμήματα υποδομής στο μπάσκετ. Ταυτοχρονα,είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κολλεγιου Ροδου.

Στόχος της δημιουργίας της Αθλητικής Ακαδημίας είναι τα παιδιά να λάβουν, πέρα από τη γενική μόρφωση και καλλιέργεια που αποκτούν με τη φοίτηση τους στο Κολλεγιο Ροδου, γνώσεις στο χώρο του αθλητισμού και να διαπλαστει ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα τους με αξίες και αρχές που μόνο ο αθλητισμός και η γυμναστική παιδεία μπορούν να προσφέρουν!

Επίσης, αξιοποιούνται στο έπακρο οι πλουσιες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές του Κολλεγιου Ροδου, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των παιδιών για τις αγωνιστικές και αθλητικές τους υποχρεώσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Έχει διατελέσει καθηγητής στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” από το 2004 – 2016.

Είναι εκπαιδευτικός στο “ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ” από το 2011 μέχρι σήμερα.

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Κολλεγίου Ρόδου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης – Οικονομίας του ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Είναι Προπονητής Μπάσκετ στην ομάδα “ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ”, ενώ έχει διατελέσει Προπονητής Μπάσκετ στις ομάδες “ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ”, “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” και “ΧΑΝΔΑΚΑΣ” Ηρακλείου.

ΣΟΦΙΑ ΣΚΑΜΑΓΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην ειδικότητα “Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία”.

Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  ενώ έχει διατελέσει εκπαιδευτικός σε διάφορα φροντιστήρια στην Αθήνα και στη Ρόδο.

ΓΙΩΤΑ ΑΔΡΑΣΚΕΛΑ
ΤΑΜΙΑΣ

Απόφοιτη Τμήματος Γραμματέων και Λογιστών Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι η Κεντρική Γραμματέας του ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ από το 2004 μέχρι σήμερα, ενώ έχει διατελέσει Κεντρική Γραμματέας των Σχολών “ΔΕΛΤΑ” στην Αθήνα από το 1988 εώς το 1995.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΗ
ΜΕΛΟΣ

Απόφοιτη Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο DERBY της Αγγλίας.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη “Θεωρία του Χάους”.

Είναι εκπαιδευτικός στο ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΡΟΔΟΥ από το 2007 μέχρι σήμερα, ενώ έχει διατελέσει Βοηθός Καθηγητή στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2005 εώς το 2007.