ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάτοχος Διπλώματος Προπονητή Μπάσκετ Γ’ Κατηγορίας

2005-2009: Τμήματα Υποδομής ΓΣ AΦANTOY

2010-2012: Τμήματα Υποδομής Δ.A.N.Σ ΔΩPIEYΣ

2013-2014: Ανδρική Ομάδα Δ.A.N.Σ ΔΩPIEYΣ

2017 – ΣHMEPA: Τμήματα Υποδομής AΘΛHTIKHΣ AKAΔHMIAΣ POΔOY

ΣΑΒΒΑΣ ΜΠΑΟΥΡΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Απόφοιτος Ιδιωτικής Σχολής Φυσικής Αγωγής “G.R.A.F.T.S.”

Ειδικότητα: Personal Training

Πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν ερασιτέχνης με την ομάδα “ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΙΤΣΩΝ”

Είναι γυμναστής στο Γυμναστήριο “YAVA”.

Μπάσκετ

Στόχος:Να εκπαιδευτούν τα παιδιά, όχι μόνο στο να ξέρουν να ντριπλάρουν, να πασάρουν και να σουτάρουν καλά, κάτι που θεωρείται αυτονόητο, αλλά και στη συνολική τους σχέση με τον αθλητισμό και το μπάσκετ, ώστε να διέπονται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα και η πίστη σ’ ένα σκοπό. Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να ευχαριστιούνται και να απολαμβάνουν το παιχνίδι και την κάθε στιγμή της προπόνησης. Να έρχονται και να φεύγουν ικανοποιημένα, χαμογελαστά.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
1:40-2:40 – MINI
2:40-3:40 – ΠΑΙΔΕΣ

ΤΡΙΤΗ
1:40-2:40 – SUPER MINI
2:40-3:40 – JUNIOR

ΤΕΤΑΡΤΗ
1:40-2:40 – MINI
2:40-3:40 – ΠΑΙΔΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ
1:40-2:40 – SUPER MINI
2:40-3:40 – MINI

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1:40-2:40 – JUNIOR – SUPER MINI
2:40-3:40 – ΠΑΙΔΕΣ

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1891, ο Καναδός Δρ. Τζέιμς Νάισμιθ, καθηγητής φυσικής αγωγής στο Εκπαιδευτήριο της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων (YMCA) (σημερινό Κολέγιο Σπρίνγκφιλντ) στο Σπρίνγκφιλντ, Μασαχουσέτη, Η.Π.Α.), προσπαθούσε να κρατήσει την τάξη με την οποία έκανε μάθημα δραστήρια μια βροχερή μέρα.

Αναζητούσε ένα δυναμικό παιχνίδι εσωτερικού χώρου για να κρατήσει τους μαθητές απασχολημένους και στα κατάλληλα επίπεδα φυσικής κατάστασης κατά τη διάρκεια του μακρύ χειμώνα της Νέας Αγγλίας. Αφού απέρριψε άλλες ιδέες είτε ως υπερβολικά τραχιές ή ακατάλληλες για κλειστά γυμναστήρια, έγραψε τους βασικούς κανόνες και κάρφωσε ένα καλάθι ροδακίνων σε ύψος 3,03 μέτρων.

Σε αντίθεση με τα σύγχρονα δίχτυα καλαθοσφαίρισης, αυτό το καλάθι ροδακίνων διατηρούσε τον πάτο του, και οι μπάλες έπρεπε να ανακτηθούν με το χέρι μετά από κάθε «καλάθι» ή πόντο που σημειωνόταν. Αυτό αποδείχθηκε αναποτελεσματικό. Έτσι το κάτω μέρος του καλαθιού απομακρύνθηκε, πράγμα που επέτρεπε την ώθηση της μπάλας με ένα μεγάλο πείρο κάθε φορά.

Η καλαθοσφαίριση την πρώτη φορά παίχτηκε με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Οι πρώτες μπάλες που δημιουργήθηκαν ειδικά για την καλαθοσφαίριση ήταν καφέ, και ήταν μόνο στα τέλη του 1950 που ο Τόνυ Χάινκλ, ψάχνοντας για μια μπάλα που θα είναι πιο ευδιάκριτη για τους παίκτες και τους θεατές, εισήγαγε την πορτοκαλί μπάλα που χρησιμοποιείται σήμερα,

Η ντρίμπλα δεν υπήρχε στο αρχικό παιχνίδι, εκτός από την «σκαστή πάσα» για τους συμπαίκτες. Η πάσα ήταν το κύριο μέσο μετακίνησης της μπάλας. Η ντρίμπλα τελικά εισήχθη, αλλά περιοριζόταν από το ασύμμετρο σχήμα της πρώτης μπάλας. Η ντρίμπλα έγινε σημαντικό μέρος του παιχνιδιού περίπου τη δεκαετία του 1950, καθώς βελτιώθηκε το σχήμα της μπάλας.