ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΙΚΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Απόφοιτος Τμήματος Φυσικής Αγωγής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Σέρρες)
Ειδικότητα: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Προπονητής ποδοσφαίρου UEFA B

2004 – σήμερα: Εκπαιδευτικός στο Κολλέγιο Ρόδου
2011 – σήμερα: Υπεύθυνος τμημάτων υποδομής «ΑΕΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ» Παραδεισίου
2017 – σήμερα: Υπεύθυνος τμημάτων υποδομής της «Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου»
2014 – 2017: Συνεργάτης ΠΑΕ ΠΑΟΚ: U-11 Coach, U-9 Coach

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Απόφοιτος τμήματος Φυσικής Αγωγής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ειδικότητα: Ποδόσφαιρο.

2017 – σήμερα: Προπονητής Τμημάτων Υποδομής “Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου”

2018 – σήμερα: Προπονητής Τμημάτων Υποδομής “ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ”

Έχει παρακολουθήσει προπονητικά σεμινάρια στην ΠΑΕ ΑΕΚ

Είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην ομάδα “ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ”

Ποδόσφαιρο

Η συστηματική εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και άρτια παιδαγωγική, καθοδήγηση, στοχεύει στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Όμως, πέρα του αγωνιστικού στην κορυφή της στρατηγικής μας είναι το ευ αγωνίζεσθαι. Ο σεβασμός, η κοινωνική υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη θα διέπουν συμπεριφορές μιας ολόκληρης ζωής. Για το λόγο αυτό εκπαιδεύουμε τα παιδιά σε πλαίσιο που εστιάζει στα παραπάνω.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
1:40-2:40 – K10
2:40-3:40 – K8

ΤΡΙΤΗ
1:40-2:40 – K6α – Κ8
2:40-3:40 – K6β – Κ10

ΠΕΜΠΤΗ
1:40-2:40 – K6α – K8
2:40-3:40 – K6β – K10

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως ο Επίσκυρος στην Αρχαία Ελλάδα, το «woggabaliri» στην Αυστραλία, το «harpastum» στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και το «cuju» στην Κίνα. Οι σύγχρονοι κανόνες του ποδοσφαίρου βασίζονται στις προσπάθειες που έγιναν στα μέσα του 19ου αιώνα για τυποποίηση των ποικίλων μορφών του ποδοσφαίρου που παιζόταν στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας.

Η ιστορία του ποδοσφαίρου στην Αγγλία χρονολογείται τουλάχιστον από τον όγδοο αιώνα. Οι Κανόνες του Κέμπριτζ, που καταρτίστηκαν για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ το 1848, είχαν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη των επόμενων κανόνων του ποδοσφαίρου. Οι Κανόνες του Κέμπριτζ γράφτηκαν στο Τρίνιτι Κόλετζ (Trinity College) του Κέμπριτζ σε μια συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα σχολεία Ίτον (Eaton College), Χάροου (Harrow School), Ράγκμπι (Rugby School), Γουίντσεστερ (Winchester College) και Σριούσμπερι (Shrewsbury School). Δεν είχαν καθιερωθεί καθολικά, όπου δηλαδή παιζόταν το ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1850, πολλές ομάδες που δεν συνδέονταν με σχολεία ή πανεπιστήμιο δημιουργήθηκαν σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο, για να παίζουν διάφορες μορφές του ποδοσφαίρου.

Μερικές ομάδες δημιούργησαν τους δικούς τους ξεχωριστούς κανόνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Σέφιλντ, που δημιουργήθηκε από πρώην μαθητές του δημόσιου σχολείου το 1857, και που οδήγησε στη δημιουργία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Σέφιλντ (Sheffield Football Association) το 1867 και των Κανόνων του Σέφιλντ. Το 1862, ο Τζον Τσαρλς Θρινκ (John Charles Thring), εκπαιδευτικός του σχολείου Uppingham School, επινόησε επίσης ένα σύνολο κανόνων, οι οποίοι αποκαλούνταν «The Simplest Game» ή «The Uppingham Rules».